Thursday, March 13, 2014

oktay usta findikzade tatlisi

Merhaba sevgili site okurlarimiz. Simdiki yazimiz oktay usta findikzade tatlisi.

oktay usta findikzade tatlisi 1 Lezzet Dergisi'nin tatlılar ekinden denediğim bir tarif. "Olur mu, olmaz mı?" derken bir anda yapmaya karar verdim ve misafirlerim tarafından çok beğenildi. Evde galeta unu az kaldığı için ben biraz normal un ekledim ve yine evde 3 yumurta kaldığı için 4 yerine 3 yumurta kullandım; sonuç harikaydı.

Malzemeler :

4 adet yumurta

1 su bardağı hindistancevizi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı toz fındık

1 su bardağı galeta unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti;

1,5 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

birkaç damla limon suyu

Üzerine;

1 paket toz kremşanti

1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için;

iri çekilmiş fındık, nane yaprağı

Yapılışı :

Yumurtalar ve toz şeker derin bir kaba kırılarak mikser yardımıyla çırpılır; sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra hindistancevizi, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.

Toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dakika kadar kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

Kremşanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır. Şerbetini çeken tatlının üzeri kremşanti ile kaplanır. Dilimlenen tatlı; fındık ve nane yaprağı ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


Onerdigimiz ilginc makale : fındıkzade tatlısı izle youtube

No comments:

Post a Comment