Malzemeler (6-8 kişilik):
Hamuru için:
4 yemek kaşığı (140 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1,5 su bardağı (180 gr) un
1 tutam tuz
Karamelize armutlar için:
3 yemek kaşığı (110 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 su bardağı (180 gr) toz şeker
5 adet sert armut
Hazırlanışı:
Öncelikle armutlarımızı karamelize etmek için şekerimizden 3 -4 yemek kaşığı kenara
ayırıyoruz. Ardından fırına girmeye uygun bir tava veya kek kalıbına kalan şekeri ve Teremyağ
Gurme Kaymaklı’mızı koyup, şekerin rengi değişene kadar pişiriyoruz. Bu arada armutlarımızı
soyup kalın şekilde dilimliyoruz. Ayırdığımız şekerle armutlarımızı bir kapta iyice karıştırıp,
tavamıza yan yana boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz. Armutlar karamelize olana dek yaklaşık
20 dk. kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Hamurumuz için gerekli olan tüm malzemelerimizi bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur
yapıyoruz. Hamurumuzu dinlendirmek için 20 dk kadar buzdolabına kaldırıyoruz. Armutlar
piştikten sonra soğuması için kenara alıyoruz. Bu arada hamurumuzu dolaptan çıkartıp,
kalıbımızdan 5 cm daha büyük çapta olacak şekilde açıyoruz. Soğumuş olan armutlarımızın
üzerine hamurumuzu kapatıyoruz ve dışa sarkan kısımlarını içe doğru kıvırıyoruz.
Tartımızı 180 derece fırında iyice pembeleşene kadar pişiriyoruz. Sonrasında 3-4 dk kadar
bekleyip tartımızı ters çevirerek servis tabağımıza alıyoruz.
Püf Noktası:
Armutlarımızı karamelize ederken karamel kıvamının koyu olmasına dikkat etmeliyiz. Eğer
karamelimiz sulu kalırsa tartımız yumuşayarak gevrekliğini kaybedecektir.
No comments:
Post a Comment