Saturday, April 5, 2014

terbiyeli tavuk pirzola


15 Şubat 2014

terbiyeli tavuk pirzola 1


Kanatçıların çoğu tavuk pirzolayı biber salçası, sıvı yağ, pul biber ve tuz kullanarak terbiye eder. Kasap ve marketlerde satılan terbiye edilmiş tavuk ürünleri yine aynı malzemeler kullanılarak terbiye edilir. Tavuk ürünlerinin terbiyesinde kullanılan bu malzemelerle terbiye edilmiş tavuk eti hem lezzetli, hem de hafif olur. Bu yüzden bu sosa hafif tavuk sosu deniyor. Hafif tavuk sosu ile terbiye edilmiş tavuk ürünlerinin ızgarası da haliyle nefis oluyor. Hafif sosa yatırılmış tavuk pirzolası, her çeşit pişirme aleti üzerinde kızartılabilir. Terbiyeli tavuk pirzola pişirmek için; kömürlü mangal, elektrikli ızgara, ocak üzerinde çalışan grill ızgara, dökme demir ızgara ve teflon tava kullanabilirsiniz. Sultan bazen terbiyeli tavuk pirzola'yı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

bir paket tavuk pirzola (800gr.)

bir kaşık biber salçası

yarım kaşık pul biber

dört kaşık ayçiçek yağı

tuz



Yapılması

pirzolaları bir tencereye koyun

üzerine tuz, pul biber, salça ve ayçiçek yağı ilave edin

ardından güzelce malzemeleri karıştırın

tencereyi buzdolabına kaldırın, en az iki saat dinlendirin

herhangi bir ızgara aleti üzerinde istediğiniz gibi pişirin

ve ardından gönlünüzce servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan




No comments:

Post a Comment