15 Şubat 2014
Kanatçıların çoğu tavuk pirzolayı biber salçası, sıvı yağ, pul biber ve tuz kullanarak terbiye eder. Kasap ve marketlerde satılan terbiye edilmiş tavuk ürünleri yine aynı malzemeler kullanılarak terbiye edilir. Tavuk ürünlerinin terbiyesinde kullanılan bu malzemelerle terbiye edilmiş tavuk eti hem lezzetli, hem de hafif olur. Bu yüzden bu sosa hafif tavuk sosu deniyor. Hafif tavuk sosu ile terbiye edilmiş tavuk ürünlerinin ızgarası da haliyle nefis oluyor. Hafif sosa yatırılmış tavuk pirzolası, her çeşit pişirme aleti üzerinde kızartılabilir. Terbiyeli tavuk pirzola pişirmek için; kömürlü mangal, elektrikli ızgara, ocak üzerinde çalışan grill ızgara, dökme demir ızgara ve teflon tava kullanabilirsiniz. Sultan bazen terbiyeli tavuk pirzola'yı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir paket tavuk pirzola (800gr.)
bir kaşık biber salçası
yarım kaşık pul biber
dört kaşık ayçiçek yağı
tuz
Yapılması
pirzolaları bir tencereye koyun
üzerine tuz, pul biber, salça ve ayçiçek yağı ilave edin
ardından güzelce malzemeleri karıştırın
tencereyi buzdolabına kaldırın, en az iki saat dinlendirin
herhangi bir ızgara aleti üzerinde istediğiniz gibi pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
No comments:
Post a Comment